Türkçe
RSS

Blog

Geri Dönüşüm Sembolleri ve Anlamları
Geri Dönüşüm Sembolleri ve Anlamları
MOBİUS DÖNGÜSÜ Bu sembol, ürünün geri dönüştürülebileceğini gösterir. Fakat malzemenin yerel geri dönüşüm merkezi veya toplayıcı firma tarafından kabul edileceğini garanti etmemektedir. Ayrıca ürünün geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldığını da göstermez. YEŞİL NOKTA Yeşil Nokta’nın anlamı genellikle Mobius Döngüsü ile karıştırılmaktadır. Bu nokta, ambalajın geri dönüştürüldüğü veya geri dönüştürülebileceği anlamına gelmez. Üreticinin ambalajın geri kazanımına ve geri dönüşümüne mali olarak katkıda bulunduğunu göstermektedir. CAM Camın çoğunluğu geri dönüştürülebilir. Cam şişenizi veya kavanozlarınızı cam geri dönüşümüne gönderiyorsanız eğer camı renkli olarak ayırmayı deneyin. Ayrıca şişe kapakları gibi cam olmayan bileşenleri çıkarmayı unutmayın. KOMPOSTLANABİLİR Bu logo, ürünün EN 13432/14955 Avrupa standardına göre “endüstriyel olarak kompostlanabilir” olduğunu onaylıyor. PLASTİKLER Döngülerin içindeki sayıların amacı ürün için kullanılan plastik tipini tanımlamaktır. Tüm plastikler geri dönüştürülebilir veya tekrar kullanılabilir değildir. Parçalanamayan ve geri dönüştürülemeyen çok sayıda plastik tabanlı ürün var. #1-PET (Polietilen Tereftalat) Plastikten yapılmış ürünler geri dönüştürülmeli, ancak tekrar kullanılmamalıdır. # 2-HDPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) HDPE’den üretilen ürünler tekrar kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir. # 3-PVC (Polivinil Klorür) Saf PVC malzemenin % 1’inden daha azı geri dönüştürülebilir. PVC plastik kullanılarak üretilen ürünler ise geri dönüştürülemez. # 4-LDPE (Düşük Yoğunluklu Polietilen) LDPE plastik kullanılarak üretilen ürünler tekrar kullanılabilir, ancak her zaman geri dönüştürülemez. # 5-PP (Polipropilen) PP’nin yeniden kullanım için güvenli olduğu kabul edilir ve üretilen ürünler de geri dönüştürülebilir. # 6-PS (Polistiren) Polistiren ürünler için geri dönüşüm yaygın değildir. Geri dönüşüm polistiren teknolojisi mevcut olsa da, geri dönüşüm pazarı küçüktür. # 7-Diğer (BPA, Polikarbonat ve LEXAN) # 7 kategorisi, polikarbonat (PC) ve “diğer” plastikler için ortak bir toplama kategorisi olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle bu kategori içinde yeniden kullanım ve geri dönüşüm protokolleri standartlaştırılmamıştır. ATIK ELEKTRONİKLER Üzerinde bu logo bulunan ev aletleri, cep telefonları ve daha birçok elektronik ürünün elektrikli parçaları geri dönüştürülebilir. ALÜMİNYUMLAR Bu logo ise üzerinde bulunduğu ürünün geri dönüştürülebilir alüminyumdan yapıldığını bilmenizi sağlar. Geri dönüşüm sembolleri arasında pek fazla bilinmeyen logolardan biridir. KAĞIT Geri dönüşüm sembolleri arasında Ulusal Kağıt Tüccarları Birliği’nin patentini aldığı bir damgadır. Ürünün asgari olarak % 50 oranında orijinal atık kağıt veya karton elyaftan yapıldığını belgelemektedir.
3R Kuralı Nedir?
3R Kuralı Nedir?
3R kuralı, Reduce, Reuse and Recycle kelimelerinin kısaltması olup Türkçeye azalt, tekrar kullan ve geri kazandır şeklinde çevrilebilecek bir çevre politikası önermesidir. Bu önerme kaynak kullanımını azaltmak, ardından tekrar kullanmak ve doğaya geri kazandırmak ilkelerini benimsemiştir. Azaltmak, üretilen atık miktarını azaltmak için üretimde kullanılan kaynağı dikkatli kullanmayı seçmek anlamına gelir. Yeniden kullanım, hala kullanılabilir yönleri olan çıktı veya çıktıların tekrar tekrar kullanılmasıdır. Geri dönüşüm ise, atığın kendisinin kaynak olarak kullanılması anlamına gelir. Atıklar potansiyel bir kaynak olarak görülmelidir. Bu sebeple bu malzemeden en iyi şekilde yararlanmak esastır. Kullanımı en aza indirgeme, geri kazanma ve geri dönüşüm yoluyla toplum sadece kaynakları kurtarmaz, aynı zamanda çevreyi de korur ve atıkların yönetiminden sorumlu kurumların üzerindeki yükü de hafifletmiş olur. Etkili atık yönetimi için hükümetler çeşitli adımlar atmaya başlamıştır. 3R tabanlı entegre katı atık yönetimi öncelikle atık miktarını azaltmak hedeflenir. Bununla atık toplama hizmetlerinin yanı sıra arıtma ve nihai bertaraf tesislerine olan yükü azaltacaktır. Üretim boyutunda atık miktarını azaltmak için teknolojik çözümler getirilmiştir.
Standımızı Ziyaret Edenler Misafirlerimize Teşekkür Ederiz
Standımızı Ziyaret Edenler Misafirlerimize Teşekkür Ederiz
23-26 Ekim 2024 tarihleri arasında standımızı ziyaret ederek, firmamıza ve ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Ecopack Ambalaj ailesi olarak, verimli geçen bu fuarda yeni tanıştığımız ve var olan müşterilerimizle işbirliğimizi geliştirme şansını yakaladığımız için çok mutluyuz.
Geri Dönüşüm ve Önemi
Geri Dönüşüm ve Önemi

Geri dönüşüm, kullanılmış maddelerin tekrar işlenmesi ve yeniden kullanılabilir hale getirilmesidir. Geri dönüşüm maddelerine örnek olarak kağıt, plastik şişeler, cam, metal parçalar kısacası ömrünü doldurmuş maddeler olarak verebiliriz. Geri dönüşümün amacı atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık çöp miktarının azaltılması ve kaynakların lüzumsuz kullanılmasını önlemek olarak düşünülmelidir. Geri dönüşüm katı atıkların depolanması ve taşınması gibi sorunları da engellenmesini sağlamaktır.

Geri Dönüşümün Önemi

Kâğıt, karton, cam, plastik, metal vb. maddeler, geri dönüşüm işlemi sayesinde doğayı ve cebimizi korur. Aynı zamanda ülke ekonomisine de büyük katkı sağlar. Bu sayede ithal edilen hurda malzemeye ödenen döviz miktarı azalır ve enerji kullanımı ciddi oranda düşer. Örneğin kullanılmış ve işlevini yitirmiş bir kâğıdın, geri dönüşümü hava kirliliği, su kirliliği ve su kullanımı gibi giderleri önemli ölçüde azaltır.

Yapılan araştırmalara göre 1 ton atık kâğıdın kâğıt hamuruna katılması, 7-8 ağacın kesilmesini önler.

Kısacası geri dönüşüm;

  • Doğal kaynakların azalmasını ciddi oranda önler.
  • Enerji tasarrufu sağlar.
  • Çöp miktarı azalır.
  • Ekonomiye katkı sağlar.
  • Toprağın verimi arttırır.

Sıfır Atık Kovaları

Atık ya da çöp materyali her ne olursa olsun bu kovalar, kullanım merkezlerine birden çok avantaj sunuyor. Geri dönüşümü amaçlayan sıfır atık kovaları sayesinde üretilen her ürün yeniden üretim hattında elden geçirilerek, kullanıma elverişli hale getiriyor.
 
Bu yüzden saymakla bitmeyen atık kovalarının faydaları, geniş bir çerçevede incelenmeye olanak sunuyor. Bu konuda avantajlı olanaklara sahip, faydalı dönüşümleri içeren atık kovalarının çevreciliği ön plana çıkıyor.

Non Woven Bez Çanta Önemi ve Kullanım Alanları
Non Woven Bez Çanta Önemi ve Kullanım Alanları

Bez Çantanın Önemi

Plastikler çevremize ve hayvanlara verdiği zarar ile bilinmektedir. Plastik poşetler ise hafif olmaları ve sıkça kullanılmaları dolayısıyla doğada önemli oranda yer almaktadır. Hayvanların en fazla etkilendikleri atık türüdürler. Bu nedenle son yıllarda plastik kullanımının azaltılması ve doğa dostu ürünlerin arttırılması adına düzenlemeler yapılıyor.  Bunlardan biri de poşetlerin ücretlendirilmesidir. Bakanlığımızca getirilen ücretli poşet uygulaması da plastik atıkların azaltılmasına ve doğamızın korunmasına yönelik bir uygulamadır. Bu doğrultuda halktan beklentimiz; çok yaygın olarak kullandığımız plastik poşetlerin kontrollü olarak kullanımının azaltılması ve yerine doğa dostu malzemelerden elde edilen, bez çanta, file vb. ürünlere yönelerek dünyamıza sahip çıkılması yönünde bir adım atılmasıdır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde yıllardır var olan uygulama Ülkemizde de 2019 yılı itibarı ile başlamış bulunmaktadır. Toplumumuz bu uygulamadan sonra daha kalıcı çözümler aramaya başlayıp bez çantalara yönelmiştir. Bez çantalar plastik poşetler gibi 1 kullanımlık değil devamlı kullanılabilir yapıdadır.  Doğada bir yıldan daha az bir süre içerisinde yok olabilirler. Bez çantaların tercih edilmesinin arkasında yatan nedenler, sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik ve estetik unsurları da içermektedir. Maliyet olarak diğerlerine göre daha uygundur. Bu nedenle de tercih edilmektedir.

Bez Çanta Kullanım Alanları

Çantalar reklam amaçlı da kullanılmaktadır. Firmalar çanta üzerine logosunu bastırarak akılda kalmasını ve ilgi çekmesini sağlar. Bu da müşteri kazanmayı sağlar. Bez çantaları sokaklarda, marketlerde, mağazalarda, eczanelerde, yemek yerlerinde, dağıtım kampanyalarında sıkça görebilirsiniz.

Kullanım alanına göre bez çantada ölçü ve baskı kişiselleştirilebilir. Kulp boyu ayarlanabildiği için kolayca taşınabilir. Taşıma işleri için oldukça dayanıklıdır. Her alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz bez çantalar işlerinizi kolaylaştırır.

 

PROMOSYONDA BEZ  ÇANTA İLE MARKANIZI TANITIN
PROMOSYONDA BEZ ÇANTA İLE MARKANIZI TANITIN
Promosyon , markayı tanıtmanın etkili yollarından biridir. Promosyon çeşitleri değişmektedir. Günümüzde tüketicilerin dikkatini çekmek için doğru promosyon seçimi önemlidir. Hedef kitlenizle dikkat çekecek markayla uyumlu tasarımlar, marka kimliğinizi güçlendirir. Promosyonda bez çanta kullanmak kullanacağınız diğer promosyon ürünlerin taşınmasında ve genel görünümde iyi bir şekilde reklam olmaktadır. Promosyon Çantanın Önemi: Marka Bilinirliği: Müşteri markanızın logosunu taşıyan promosyon ürün ile reklam veren markayı hatırlar. Bir müşteriye hediye edilen herhangi bir promosyon ürün, müşterinin markayla olan ilişkisini güçlendirebilir ve gelecekte markaya bağlılığını artırabilir. İşlevsellik: Kullanışlı çantayı müşteri devamlı kullanır. Bu işlevselliği ile markanızı iyi hatırlar. Hedef Kitleye Uyum: Hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uygun bir çanta seçmek müşteri için olumlu etki bırakacaktır. Markanıza uygun promosyon çanta için Ecopack Ambalaj ile iletişime geçebilirsiniz.
Avrasya Ambalaj Fuarı 2024
Avrasya Ambalaj Fuarı 2024

Non woven çevre dostu çantalarımızı keşfetmek için tüm müşterilerimizi fuar standımıza bekliyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular

1- Standart ölçünüz var mı?

Her sektör ve kullanım amacına göre ölçümüz değişmektedir. Tatlı çantaları için standart ölçü 30x26x30 cm iken, ayakkabıcılar için 40x35x12 cm olabilmektedir. Müşterimize ölçü verirken çanta içerisine konacak olan ürün ile birlikte deneme yapılmaktadır. Bu denemeden sonra ölçüye karar verilmektedir.

2- Minimum kaç adet sipariş verebilirim?

Ürünün ölçüsü, tipi, baskı alanı ve gramajına göre değişebilmektedir. Standart olarak minimum 10.000 adet olarak düşünebilirsiniz.

3- En çok tercih edilen gramaj nedir?

40 , 45 , 50 , 65 , 80 , 100 gram kumaşımız bulunmaktadır. Tercih edilen kumaş gramajı da kullanılacak olan ürüne göre değişmektedir. Genelde 65-80 gram tercih edilmektedir.

4- Flekso baskı nasıl yapılır?

Flekso baskıda maksimum 4 renge kadar baskı yapılmaktadır. Tasarım vektörel, geçişsiz ve gölgesiz olmalıdır. Fotoğraflı, geçişli ve gölgelerden oluşan baskı isteniyorsa cmyk baskılı laminasyonlu çanta yapılır. Baskı dilediğiniz gibi çıkar.

5- Fiyat çalışması neye göre yapılır?

Fiyat çalışması için kumaş rengi, kumaş gramajı, çanta modeli ve çantaya yapılacak olan baskı görseline ihtiyaç vardır.

6- Teslimat süresi ne kadardır?

Ürün tipine göre ve programa göre değişmektedir. 30 güne kadar sürmektedir.

 

Laminasyonlu Trend Çanta Modellerimiz
Laminasyonlu Trend Çanta Modellerimiz
Yıllardır kullanılan naylon poşetlerin yerini non woven çevre dostu çantalar almaya başladı. Bu çantalar geri dönüştürülebilir ve tekrar kullanılabilir olduğu için kullanımı artış göstermektedir. 1 adet naylon poşeti yaklaşık 4 defa kullanırken, non woven çevre dostu çantaları yaklaşık 131 defa kullanabilirsiniz. Non woven çantaların da kumaş özellikleri kendi içinde değişmektedir. Kumaş gramajı ve kumaş rengi için markanıza uygun tercih yapabilirsiniz. Buna ek olarak flekso ve CMYK baskı şeklinde de seçenekler mevcuttur. Baskının daha kalıcı olmasını dilerseniz opp baskılı laminasyonlu çantalarımız daha çok tercih edilmektedir. Laminasyon, tela kumaşın üzerine parlak veya mat olarak kaplanır. Baskısı daha kaliteli, net ve uzun ömürlü olur. Baskıda renk adedi ve detay daha çok olur. İnsan sağlığına zarar veren herhangi bir madde içermez. Boya uygulaması kaplamanın altında kaldığından boya dökülmesi yada yıpranması olmadığı gibi yıkama işlemi de yapılabilir. Dikişli yada ultrasonik yöntemlerle üretilebilir. Markanız için uzun ömürlü reklam ve taşıma çantası modelidir.
Plastik Poşet Kullanımı Azaldı
Plastik Poşet Kullanımı Azaldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin 1 Ocak 2019'da başlayan uygulama ile bugüne kadar plastik poşet kullanımı, yüzde 75 oranında azalttı ve 354 bin ton plastik atığın oluşması önledi.

Yapılan değerlendirmeye göre, 1900'lerde insan hayatına giren plastiğin gelişmesine bağlı olarak 1977'de alışveriş noktalarında, herkesin rahatlıkla bulabileceği, ortalama kullanım ömrü 15 dakika olan ancak doğada çözünmesi bin yılı bulan plastik poşetler verilmeye başlandı.

Her mağazada alışveriş sonrası verilen bu plastik poşetler, petrol bazlı polietilen maddesinden üretiliyor. Polietilen maddeler ise atık haline geldiğinde ekosistemdeki canlılar ve doğaya zararlı hale dönüşüyor. Dış ortam koşulları ve neme karşı direnç, esneklik ve üstün kimyasal dayanıklılık özelliklerinden dolayı tercih edilen plastik poşetlerin sadece yüzde 1'i geri dönüştürülebiliyor.

İnsan hayatına 20'nci yüzyılın başlarında giren plastiklerin, dünya genelinde 1950'li yıllarda 1,5 milyon ton civarında olan üretim değeri, bugün yıllık bazda 335 milyon tonu aştı.

Bugüne kadar üretildiği düşünülen 8 milyar ton plastik malzemenin en az yarısının, atık halinde doğaya bırakıldığı, ağırlıklı olarak denizlerde ve okyanuslarda biriktiği dikkati çekerken, bunları canlıların tüketmesiyle de zararı besin zincirinin son halkası insana kadar rahatlıkla ulaşabiliyor. Denizde yaşayan canlılar için büyük tehlike oluşturuyor.

2019 öncesi Türkiye'de, plastik poşet üretimi miktarının yıllık 35 milyar adet civarında olduğu ve bir kişinin yılda ortalama 440 plastik poşet kullandığı belirtilirken, 1 Ocak 2019'da başlatılan ücretlendirilmeyle Türkiye'de plastik poşet kullanımı yüzde 75 seviyesinde azaldı ve bu sayede 354 bin ton plastik atığın oluşması engellendi.

PLASTİK POŞETİN ZARARLARI

Plastik poşetlere kanserojen etkiye sahip ve güneş ışığıyla buluştuklarında bu kanserojen etki daha da artıyor.

Çok uzun sürede çözünüyor. Toprak ve suya zarar verip zehirliyor.

Plastik poşetler imha sırasında çok tehlikeli ve zehirli gazlar ortaya çıkartıyor.

Denize her yıl milyonlarca atık atılıyor. Bu atıklar deniz canlıları tarafından yiyecek zannediliyor ve canlıların ölümüne sebep oluyor.

 

NAYLON POŞETLER YERİNE BEZ ÇANTA TERCİH EDİN

Bez çantalar çevre dostudur, devamlı kullanılabilirlerdir. Bu nedenle atığa dönüşmezler. 

 

YAKLAŞIK 14 BİN 640 TON SERA GAZI SALIMININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Ayrıca bir plastik poşetin ortalama ağırlığı 8 gram olarak alındığında, yaklaşık 14 bin 640 ton sera gazı salımının da önüne geçilmiş oldu.

Plastik poşet kullanımındaki azalma oranları ile Türkiye'de plastik poşet üretimi için gerekli plastik hammadde ithali de azaltılarak, yaklaşık 2,44 milyar lira tasarruf edildi.

Dünya genelinde 60'dan fazla ülkede alışveriş poşetleri ücret karşılığında satılıyor. Bunlardan İsveç, Kanada, Finlandiya, İngiltere, Almanya, Fransa ve Japonya'da plastik poşetler ücret karşılığında temin edilirken Avustralya, Kamerun, Kenya gibi bazı ülkelerde kısmi veya tamamen yasak uygulanıyor.