Türkçe
RSS

'2024' 'Ekim' blog yazısı

Non Woven Bez Çanta Önemi ve Kullanım Alanları
Non Woven Bez Çanta Önemi ve Kullanım Alanları

Bez Çantanın Önemi

Plastikler çevremize ve hayvanlara verdiği zarar ile bilinmektedir. Plastik poşetler ise hafif olmaları ve sıkça kullanılmaları dolayısıyla doğada önemli oranda yer almaktadır. Hayvanların en fazla etkilendikleri atık türüdürler. Bu nedenle son yıllarda plastik kullanımının azaltılması ve doğa dostu ürünlerin arttırılması adına düzenlemeler yapılıyor.  Bunlardan biri de poşetlerin ücretlendirilmesidir. Bakanlığımızca getirilen ücretli poşet uygulaması da plastik atıkların azaltılmasına ve doğamızın korunmasına yönelik bir uygulamadır. Bu doğrultuda halktan beklentimiz; çok yaygın olarak kullandığımız plastik poşetlerin kontrollü olarak kullanımının azaltılması ve yerine doğa dostu malzemelerden elde edilen, bez çanta, file vb. ürünlere yönelerek dünyamıza sahip çıkılması yönünde bir adım atılmasıdır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde yıllardır var olan uygulama Ülkemizde de 2019 yılı itibarı ile başlamış bulunmaktadır. Toplumumuz bu uygulamadan sonra daha kalıcı çözümler aramaya başlayıp bez çantalara yönelmiştir. Bez çantalar plastik poşetler gibi 1 kullanımlık değil devamlı kullanılabilir yapıdadır.  Doğada bir yıldan daha az bir süre içerisinde yok olabilirler. Bez çantaların tercih edilmesinin arkasında yatan nedenler, sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik ve estetik unsurları da içermektedir. Maliyet olarak diğerlerine göre daha uygundur. Bu nedenle de tercih edilmektedir.

Bez Çanta Kullanım Alanları

Çantalar reklam amaçlı da kullanılmaktadır. Firmalar çanta üzerine logosunu bastırarak akılda kalmasını ve ilgi çekmesini sağlar. Bu da müşteri kazanmayı sağlar. Bez çantaları sokaklarda, marketlerde, mağazalarda, eczanelerde, yemek yerlerinde, dağıtım kampanyalarında sıkça görebilirsiniz.

Kullanım alanına göre bez çantada ölçü ve baskı kişiselleştirilebilir. Kulp boyu ayarlanabildiği için kolayca taşınabilir. Taşıma işleri için oldukça dayanıklıdır. Her alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz bez çantalar işlerinizi kolaylaştırır.

 

PROMOSYONDA BEZ  ÇANTA İLE MARKANIZI TANITIN
PROMOSYONDA BEZ ÇANTA İLE MARKANIZI TANITIN
Promosyon , markayı tanıtmanın etkili yollarından biridir. Promosyon çeşitleri değişmektedir. Günümüzde tüketicilerin dikkatini çekmek için doğru promosyon seçimi önemlidir. Hedef kitlenizle dikkat çekecek markayla uyumlu tasarımlar, marka kimliğinizi güçlendirir. Promosyonda bez çanta kullanmak kullanacağınız diğer promosyon ürünlerin taşınmasında ve genel görünümde iyi bir şekilde reklam olmaktadır. Promosyon Çantanın Önemi: Marka Bilinirliği: Müşteri markanızın logosunu taşıyan promosyon ürün ile reklam veren markayı hatırlar. Bir müşteriye hediye edilen herhangi bir promosyon ürün, müşterinin markayla olan ilişkisini güçlendirebilir ve gelecekte markaya bağlılığını artırabilir. İşlevsellik: Kullanışlı çantayı müşteri devamlı kullanır. Bu işlevselliği ile markanızı iyi hatırlar. Hedef Kitleye Uyum: Hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uygun bir çanta seçmek müşteri için olumlu etki bırakacaktır. Markanıza uygun promosyon çanta için Ecopack Ambalaj ile iletişime geçebilirsiniz.
Avrasya Ambalaj Fuarı 2024
Avrasya Ambalaj Fuarı 2024

Non woven çevre dostu çantalarımızı keşfetmek için tüm müşterilerimizi fuar standımıza bekliyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular

1- Standart ölçünüz var mı?

Her sektör ve kullanım amacına göre ölçümüz değişmektedir. Tatlı çantaları için standart ölçü 30x26x30 cm iken, ayakkabıcılar için 40x35x12 cm olabilmektedir. Müşterimize ölçü verirken çanta içerisine konacak olan ürün ile birlikte deneme yapılmaktadır. Bu denemeden sonra ölçüye karar verilmektedir.

2- Minimum kaç adet sipariş verebilirim?

Ürünün ölçüsü, tipi, baskı alanı ve gramajına göre değişebilmektedir. Standart olarak minimum 10.000 adet olarak düşünebilirsiniz.

3- En çok tercih edilen gramaj nedir?

40 , 45 , 50 , 65 , 80 , 100 gram kumaşımız bulunmaktadır. Tercih edilen kumaş gramajı da kullanılacak olan ürüne göre değişmektedir. Genelde 65-80 gram tercih edilmektedir.

4- Flekso baskı nasıl yapılır?

Flekso baskıda maksimum 4 renge kadar baskı yapılmaktadır. Tasarım vektörel, geçişsiz ve gölgesiz olmalıdır. Fotoğraflı, geçişli ve gölgelerden oluşan baskı isteniyorsa cmyk baskılı laminasyonlu çanta yapılır. Baskı dilediğiniz gibi çıkar.

5- Fiyat çalışması neye göre yapılır?

Fiyat çalışması için kumaş rengi, kumaş gramajı, çanta modeli ve çantaya yapılacak olan baskı görseline ihtiyaç vardır.

6- Teslimat süresi ne kadardır?

Ürün tipine göre ve programa göre değişmektedir. 30 güne kadar sürmektedir.

 

Laminasyonlu Trend Çanta Modellerimiz
Yıllardır kullanılan naylon poşetlerin yerini non woven çevre dostu çantalar almaya başladı. Bu çantalar geri dönüştürülebilir ve tekrar kullanılabilir olduğu için kullanımı artış göstermektedir. 1 adet naylon poşeti yaklaşık 4 defa kullanırken, non woven çevre dostu çantaları yaklaşık 131 defa kullanabilirsiniz. Non woven çantaların da kumaş özellikleri kendi içinde değişmektedir. Kumaş gramajı ve kumaş rengi için markanıza uygun tercih yapabilirsiniz. Buna ek olarak flekso ve CMYK baskı şeklinde de seçenekler mevcuttur. Baskının daha kalıcı olmasını dilerseniz opp baskılı laminasyonlu çantalarımız daha çok tercih edilmektedir. Laminasyon, tela kumaşın üzerine parlak veya mat olarak kaplanır. Baskısı daha kaliteli, net ve uzun ömürlü olur. Baskıda renk adedi ve detay daha çok olur. İnsan sağlığına zarar veren herhangi bir madde içermez. Boya uygulaması kaplamanın altında kaldığından boya dökülmesi yada yıpranması olmadığı gibi yıkama işlemi de yapılabilir. Dikişli yada ultrasonik yöntemlerle üretilebilir. Markanız için uzun ömürlü reklam ve taşıma çantası modelidir.