Türkçe
RSS

'2024' 'Kasım' blog yazısı

Geri Dönüşüm Sembolleri ve Anlamları
Geri Dönüşüm Sembolleri ve Anlamları
MOBİUS DÖNGÜSÜ Bu sembol, ürünün geri dönüştürülebileceğini gösterir. Fakat malzemenin yerel geri dönüşüm merkezi veya toplayıcı firma tarafından kabul edileceğini garanti etmemektedir. Ayrıca ürünün geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldığını da göstermez. YEŞİL NOKTA Yeşil Nokta’nın anlamı genellikle Mobius Döngüsü ile karıştırılmaktadır. Bu nokta, ambalajın geri dönüştürüldüğü veya geri dönüştürülebileceği anlamına gelmez. Üreticinin ambalajın geri kazanımına ve geri dönüşümüne mali olarak katkıda bulunduğunu göstermektedir. CAM Camın çoğunluğu geri dönüştürülebilir. Cam şişenizi veya kavanozlarınızı cam geri dönüşümüne gönderiyorsanız eğer camı renkli olarak ayırmayı deneyin. Ayrıca şişe kapakları gibi cam olmayan bileşenleri çıkarmayı unutmayın. KOMPOSTLANABİLİR Bu logo, ürünün EN 13432/14955 Avrupa standardına göre “endüstriyel olarak kompostlanabilir” olduğunu onaylıyor. PLASTİKLER Döngülerin içindeki sayıların amacı ürün için kullanılan plastik tipini tanımlamaktır. Tüm plastikler geri dönüştürülebilir veya tekrar kullanılabilir değildir. Parçalanamayan ve geri dönüştürülemeyen çok sayıda plastik tabanlı ürün var. #1-PET (Polietilen Tereftalat) Plastikten yapılmış ürünler geri dönüştürülmeli, ancak tekrar kullanılmamalıdır. # 2-HDPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) HDPE’den üretilen ürünler tekrar kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir. # 3-PVC (Polivinil Klorür) Saf PVC malzemenin % 1’inden daha azı geri dönüştürülebilir. PVC plastik kullanılarak üretilen ürünler ise geri dönüştürülemez. # 4-LDPE (Düşük Yoğunluklu Polietilen) LDPE plastik kullanılarak üretilen ürünler tekrar kullanılabilir, ancak her zaman geri dönüştürülemez. # 5-PP (Polipropilen) PP’nin yeniden kullanım için güvenli olduğu kabul edilir ve üretilen ürünler de geri dönüştürülebilir. # 6-PS (Polistiren) Polistiren ürünler için geri dönüşüm yaygın değildir. Geri dönüşüm polistiren teknolojisi mevcut olsa da, geri dönüşüm pazarı küçüktür. # 7-Diğer (BPA, Polikarbonat ve LEXAN) # 7 kategorisi, polikarbonat (PC) ve “diğer” plastikler için ortak bir toplama kategorisi olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle bu kategori içinde yeniden kullanım ve geri dönüşüm protokolleri standartlaştırılmamıştır. ATIK ELEKTRONİKLER Üzerinde bu logo bulunan ev aletleri, cep telefonları ve daha birçok elektronik ürünün elektrikli parçaları geri dönüştürülebilir. ALÜMİNYUMLAR Bu logo ise üzerinde bulunduğu ürünün geri dönüştürülebilir alüminyumdan yapıldığını bilmenizi sağlar. Geri dönüşüm sembolleri arasında pek fazla bilinmeyen logolardan biridir. KAĞIT Geri dönüşüm sembolleri arasında Ulusal Kağıt Tüccarları Birliği’nin patentini aldığı bir damgadır. Ürünün asgari olarak % 50 oranında orijinal atık kağıt veya karton elyaftan yapıldığını belgelemektedir.
3R Kuralı Nedir?
3R Kuralı Nedir?
3R kuralı, Reduce, Reuse and Recycle kelimelerinin kısaltması olup Türkçeye azalt, tekrar kullan ve geri kazandır şeklinde çevrilebilecek bir çevre politikası önermesidir. Bu önerme kaynak kullanımını azaltmak, ardından tekrar kullanmak ve doğaya geri kazandırmak ilkelerini benimsemiştir. Azaltmak, üretilen atık miktarını azaltmak için üretimde kullanılan kaynağı dikkatli kullanmayı seçmek anlamına gelir. Yeniden kullanım, hala kullanılabilir yönleri olan çıktı veya çıktıların tekrar tekrar kullanılmasıdır. Geri dönüşüm ise, atığın kendisinin kaynak olarak kullanılması anlamına gelir. Atıklar potansiyel bir kaynak olarak görülmelidir. Bu sebeple bu malzemeden en iyi şekilde yararlanmak esastır. Kullanımı en aza indirgeme, geri kazanma ve geri dönüşüm yoluyla toplum sadece kaynakları kurtarmaz, aynı zamanda çevreyi de korur ve atıkların yönetiminden sorumlu kurumların üzerindeki yükü de hafifletmiş olur. Etkili atık yönetimi için hükümetler çeşitli adımlar atmaya başlamıştır. 3R tabanlı entegre katı atık yönetimi öncelikle atık miktarını azaltmak hedeflenir. Bununla atık toplama hizmetlerinin yanı sıra arıtma ve nihai bertaraf tesislerine olan yükü azaltacaktır. Üretim boyutunda atık miktarını azaltmak için teknolojik çözümler getirilmiştir.
Standımızı Ziyaret Edenler Misafirlerimize Teşekkür Ederiz
Standımızı Ziyaret Edenler Misafirlerimize Teşekkür Ederiz
23-26 Ekim 2024 tarihleri arasında standımızı ziyaret ederek, firmamıza ve ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Ecopack Ambalaj ailesi olarak, verimli geçen bu fuarda yeni tanıştığımız ve var olan müşterilerimizle işbirliğimizi geliştirme şansını yakaladığımız için çok mutluyuz.